Vilken storlek ska man välja?

För att veta vilken storlek du behöver på ditt armband gör du så här:

Mät din handled enligt bilden nedan med ett mjukt måttband som du mäter med runt handleden där du vill ha ditt armband.
Har du inget måttband hemma så ta ett snöre och mät med. Lägg snöret på bordet och mät längden med en linjal eller tumstock :-) 

På bilden är handleden 15 cm runt om. Beroende på vilken typ av armband du vill beställa gäller sedan lite olika mått.

Armband med stansbricka: Lägg på 2 - 2,5 cm på ditt handledsmått, dvs har du en handled som mäter 15 cm runt om ska du beställa ett armband som är 17-17,5 cm. Är din handled 16 cm runt om beställer du ett som är 18 cm osv.

Tjocka armband med BAJENbokstäverdvs de flätade tjocka armbanden eller de med sk regalizeläder.
Eftersom de här lädrena är lite tjockare  och låsen lite kraftigare får man lägga på några extra centimeter för att armbandet ska sitta bekvämt och vara lätt att låsa. Så här lägger du på 4 cm extra, dvs har du en handled som mäter 18 cm ska du beställa ett armband som är 22 cm (Medium) osv.

Platta tunna läderarmband med BAJENbokstäver, behöver du bara lägga på 1,5 cm på ditt handledsmått. Dvs är din handled 15 cm ska du välja ett armband som är 17,5 cm. 

Pärlarmband:
Pärlarmbanden tillverkas med starkt gummiband, så här beror det på om du vill att armbandet ska sitta tajt eller lite lösare.
Lägg på 1 - 1,5 cm på ditt handledsmått så brukar det passa bra. Dvs har du en handled som mäter 15 cm runt om beställer du ett armband som är 16 cm (small).

Om du ändå beställer fel storlek?
Ska du beställa till någon annan än dig själv (en present t ex) och är osäker på vilken storlek du ska ha så har jag fri bytesrätt. Dvs om armbandet inte passar är det bara att skicka tillbaks armbandet tillsammans med ett frankerat svarskuvert och uppgift om vilken storlek du vill ha istället. OBS! Detta gäller inte om armbandet beställts med en personlig text (t ex med ditt eget namn eller liknande). I dessa fall kan du givetvis byta det till en annan storlek men får då betala en bytesavgift på 150 kr för att få ett nytt. Detta för att jag endast kan återanvända stansbrickan och måste klippa upp armbandet och sätta dit ett helt nytt läder och lås.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Marie
tel.070-777 58 36
[email protected]