Vilken storlek ska man välja?

För att veta vilken storlek du behöver på ditt armband gör du så här:

Mät din handled enligt bilden nedan.

På bilden är handleden 15 cm runt om. Ska man beställa ett läderarmband med stansbricka, passar ett armband som är 17- 17,5 cm bra (small).
Är din handled 16 beställer du ett som är 18 cm osv... Det här gäller det allra vanligaste Bajenarmbandet, dvs det med stansbricka, oavsett om det är av den smalare varianten (som på bilden) eller läderbanden med stansbricka som är breda.

Beroende på vilken typ av armband väljer gäller lite olika mått:

Läderarmband med stansbricka: 
Om din handled ex är 18 cm runt om ska du beställa ett Medium som är 20 cm. Dvs lägg på 2 cm på ditt handledsmått så får du ett armband som sitter bra. 

Så här kan man lite enkelt förklara de olika storlekarna:

16 cm  = BARNstorlek

17 - 17,5 cm = SMALL (den vanligaste storleken bland tjejer) 

18-19 cm = Mittemellan small o medium....

20 cm = MEDIUM  (den allra vanligaste storleken bland män)

21- 22 cm = LARGE (passar den lite kraftigare handleden) 

Tjockare s k Regalizeläder med eller utan BAJENbokstäver:
Eftersom de här lädrena är lite styvare och låsen lite kraftigare får man lägga på några extra centimeter för att armbandet ska sitta bekvämt och vara lätt att låsa.
Ett litet riktmärke kan vara att har du en handled som mäter 18 cm ska du beställa ett armband som är 22 cm (Medium).
Om du har ett armband med stansbricka (se ovanstående info om läderarmband med stansbricka) så är en enkel regel att du går upp en storlek när du väljer sånt här armband.
Så istället för att lägga på 2 cm på din handled lägger du på 4 cm. Jag som har en handled som är 15 cm runt om passar ett armband som är 19-20 av den här modellen.

Pärlarmband:
Pärlarmbanden tillverkas med starkt gummiband, så här beror det på om du vill att armbandet ska sitta tajt eller lite lösare.
Lägg på 1 - 1,5 cm på ditt handledsmått så brukar det passa bra.

Om du ändå beställer fel storlek?
Ska du beställa till någon annan än dig själv (en present t ex) och är osäker på vilken storlek du ska ha så har jag fri bytesrätt. Dvs om armbandet inte passar är det bara att skicka tillbaks armbandet tillsammans med ett frankerat svarskuvert och uppgift om vilken storlek du vill ha istället. OBS! Detta gäller inte om armbandet beställts med en personlig text (t ex med ditt eget namn eller liknande). I dessa fall kan du givetvis byta det till en annan storlek men får då betala en bytesavgift på 150 kr för att få ett nytt. Detta för att jag endast kan återanvända stansbrickan och måste klippa upp armbandet och sätta dit ett helt nytt läder och lås.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Marie
tel.070-777 58 36
info@bajensmycken.se